





Matcha zandkoekjes
ingrediënten:
-
225 g ongezouten boter
-
150 g witte basterd suiker
-
1 eierdooier
-
280 g bloem
-
snufje zout
-
4 g matcha poeder (bronze, cooking grade)
-
smelt chocolade
bereidingswijze
-
Mix de boter, suiker en vanille suiker rol een romig geheel. Voeg het eierdooier toe en mix dit totdat het eierdooier is opgenomen in het beslag. Voeg de bloem en de zout toe en kneed het tot een stevige koek deeg. Voeg als laatste de matcha toe en kneed dit kort door het deeg.
-
Wikkel het deeg in folie en leg dit minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
-
Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een bakplaat en druk ze een beetje plat.
-
Bak de koekjes ongeveer 16 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin zijn.
-
Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een bord legt om nog verder af te laten koelen.
-
Smelt, als je de koekjes laat afkoelen, ondertussen de chocolade. Doe de chocolade in een spuitzakje waar je een heel klein gaatje in is geknipt. breng de chocolade aan op het afgekoelde koekje, in je eigen gekozen patroon