top of page
3_non_transparent.png
Matcha bananenbrood
Matcha bananenbrood
Matcha bananenbrood

Bananenbrood 

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eetlepel honing

  • 3 eieren 

  • 5 g matcha poeder (bronze, cooking grade)

  • 160 g speltbloem

  • 60 g amandelmeel

  • 0.5 zakje bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel

Overige benodigdheden

  • keukenmachine

  • cakeblik 25 cm

  • bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Doe 3 bananen samen met 3 eetlepel honing en de 3 eieren in een beslagkom. Mix deze ingrediënten tot een glad beslag.

  3. Voeg bij het beslag 160 g speltbloem, 60 g amandelbloem, 5 g matcha poeder, 0.5 zakje bakpoeder en 1 theelepel kaneel. Roer dit met een spatel goed door totdat het een geheel wordt.

  4. Maak het bakpapier nat en bekleed hiermee het cakeblik.

  5. Doe het mengsel in het cakeblik en doe er lekkere topping overheen. (Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan noten of een banaan die je in stukjes snijdt.)

  6. Doe de bananenbrood vervolgens 50 min. in de oven.

  7. Haal de banenbrood uit de oven en laat het 5 min. afkoelen. snijdt er een plakje van en serveer het op een leuk bordje.

bottom of page