


Bananenbrood
Ingrediënten
-
3 rijpe bananen
-
3 eetlepel honing
-
3 eieren
-
5 g matcha poeder (bronze, cooking grade)
-
160 g speltbloem
-
60 g amandelmeel
-
0.5 zakje bakpoeder
-
1 theelepel kaneel
Overige benodigdheden
-
keukenmachine
-
cakeblik 25 cm
-
bakpapier
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Doe 3 bananen samen met 3 eetlepel honing en de 3 eieren in een beslagkom. Mix deze ingrediënten tot een glad beslag.
-
Voeg bij het beslag 160 g speltbloem, 60 g amandelbloem, 5 g matcha poeder, 0.5 zakje bakpoeder en 1 theelepel kaneel. Roer dit met een spatel goed door totdat het een geheel wordt.
-
Maak het bakpapier nat en bekleed hiermee het cakeblik.
-
Doe het mengsel in het cakeblik en doe er lekkere topping overheen. (Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan noten of een banaan die je in stukjes snijdt.)
-
Doe de bananenbrood vervolgens 50 min. in de oven.
-
Haal de banenbrood uit de oven en laat het 5 min. afkoelen. snijdt er een plakje van en serveer het op een leuk bordje.